Termék és Reklám Fotózás - Attila Kucsera

MIÉRT VÁLASSZ ENGEM?

MINŐSÉG ÉS PRECIZITÁS

Egy jó termékfotó elkészítéséhez nem csak jó fényképezőre és szemre van szükség! A termékfotózások során oda kell figyelni a megfelelő megvilágításra, és minden esetben szükség van retusálásra. Tökéletes termék nem létezik, csak tökéletes termékkép, aminek létrehozásához be kell tartani komponálási és képfeldolgozási alapszabályokat, és a retusálás során el kell tüntetni a termék hibáit, tökéletlenségeit. A megfelelő világítás a termékek formai és anyagi jellegzetességének kihangsúlyozása, hangulat teremtésre és a valós színek megjelenítése végett szükséges. 

PROFESSZIONÁLIS FELSZERELÉS

Kizárólag a legmagasabb minőségű professzionális objektívekkel és Nikon full-frame vázakkal dolgozom. Felszerelés a teljesség igénye nélkül: Nikon D610, Tokina 16-28 f2.8, Nikon 24-120 f4 VR, Nikon 50 f1.4, Tamron 70-200 f2.8 VC, Nikon 105 f2.8 VR makro, Yongnuo 685, Manfrotto MHXPRO-3WG és MT190XPRO3 stb. Stúdiómban nagyméretű háttér, vakuk, vakuállványok, fényformálók és számos kiegészítő áll rendelkezésre.

SZAKMAI TAPASZTALAT

Sok év tapasztalat és több száz fotózás áll a hátam mögött. Az ismereteimet folyamatosan bővítem. A fotózáshoz szakirányú végzettséggel rendelkezem (fotográfus OKJ). Termék- és formatervező mérnök szakon végeztem a BME-n, a fotózás mellett fotorealisztikus 3D vizualizációval és tervezéssel is foglalkozom.

STÚDIÓBAN ÉS HELYSZÍNEN

A termékfotózásoknak jellemzően igen nagy helyigénye van: minimum 2x3 m kisebb téma esetén, 5x6 m nagy téma esetén. Külső helyszínen sokszor nem áll rendelkezésre ekkora tér, gyakran lehetetlen a 3 méteres háttér és a stúdióvakuk megfelelő elhelyezése. Ezen kívül a fotózáshoz gyakran egyedi tartók, függesztők és egyéb segédeszközök készítése/ alkalmazása szükséges, ami külső helyszínen nem megoldható. A fentebb említettek okán amennyiben  megoldható, saját stúdióban ajánlott a termékfotózások lebonyolítása. Amennyiben azonban a fotózandó tárgyak szállítása nem megoldható vagy speciális környezetben készült képekre van szükséged, természetesen lehetőség van a stúdió kitelepítésére. Minden helyzettel megbirkózom.

INGYENES WEBGALÉRIA

Az elkészült fotókat egy jelszóval védett, direkt linkes webgalériába töltöm fel, amelyet bármikor elérhetsz és megoszthatsz másokkal. 

ÁRAK

Normál méretű tárgyak:
(kisebb mint 1x1x1m, de nagyobb mint 5x5x5cm)

> Nem átlátszó termékek homogén háttérrel: 2.000 Ft/kép
> Átlátszó vagy tükröző termékek homogén háttérrel: 3.000 Ft/kép


Kis méretű tárgyak:
(kisebb mint 5x5x5cm)
> Nem átlátszó termékek homogén háttérrel: 3.000 Ft/kép
> Átlátszó vagy tükröző termékek homogén háttérrel: 5.000 Ft/kép


Nagy méretű tárgyak:
(nagyobb mint 1x1x1m)
> Nem átlátszó termékek homogén háttérrel: 2.500 Ft/kép
Átlátszó vagy tükröző termékek homogén háttérrel: 3.000 Ft/kép


Lyukasztás nem átlátszó termékek esetén 1.000 Ft-tól /kép
(Átlátszó termékek esetén a lyukasztás nem célszerű, mert a tárgyon áttetsző háttér el fog ütni az utólag a termék körül megváltoztatott háttértől, és így a kép természetellenes hatást kelt!)


Minden átadott kép komoly utómunkán és retusáláson esik át!

Nagy tételű, 50+ kép megrendelés esetén kedvezményt adok!

Az árak tájékoztató jellegű fizetendő bruttó árak, tartalmazzák az átadott képek teljes, korlátlan digitális felhasználási jogkörét az újraértékesítésen kívül.


> Stúdió kitelepítése helyszíni fotózáshoz 20.000 Ft/alkalom

> Kreatív képek egyedi árazás szerint

> Budapesten és Komárom-Esztergom megyén kívüli helyszín kiszállási díja 50 Ft/km.

> Műtárgyakra ettől eltérő, egyedi árazás vonatkozhat.


Megjegyzés:

A termékfotózás induló ára 30.000 Ft. Ennek oka, hogy minden alkalommal először be kell állítani a termékek/termékképek jellegének megfelelő stúdió környezetet és világítást, ezt követi csak a rutin fényképezés. A fotózás projekt árképzése nem kizárólag termékkép darabszám alapján, hanem becsült szükséges erőforrás és munkaidő alapján történik.

EXTRÁK

Ha igazán különleges képekkel szeretnéd lenyűgözni a vevőidet, válaszd az alábbi extrákat is!

LYUKASZTÁS

A lyukasztás a háttér eltávolítása a termékképekről az utómunka során, minek következtében a háttér(szín) cserélhetővé válik.

KREATÍV KÉPEK

Fröccsenés, pára, élethelyzet, enteriőrben vagy használat közbeni ábrázolás... ha van egy jó ötleted a termékképekkel kapcsolatban, megvalósítom! Szívesen adok ötletek, tanácsokat is a kreatív képekkel kapcsolatban.

Bármilyen kérdés esetén keress bátran e-mailen vagy telefonon!